Despre site-uri cu design fancy cu artificii

”Eu nu fac bliz-blizuri complicate pe site-uri. Și am văzut unele foarte greu de implementat, sigur le-a luat mult timp să le facă. Eu fac lucruri simple. Și mă întreb dacă chiar contează. Contează mai mult cât de sclipicios e site-ul sau ca omul să fie încurajat să citească textul fără să-l doară ochii?” 

 

Așa a început discuția de aseară cu Constantin.  

 

Înainte să ieșim la plimbare, se ocupa de un design de website pentru un client dificil, ce vrea artificii și animații pe site care doar încetinesc viteza și îți distrag atenția. 

 

După plimbare, a ajuns la concluzia că va renunța la acel client și sunt de acord cu el. N-are rost să muncească o grămadă la un site care va merge greu și slab pentru un client complicat, care se lungește cu proiectul ăsta din ianuarie. 

 

Am lucrat pe proiecte în care, când am văzut designul de pe website, it almost made me cry că am muncit atâta pentru un text care nu va putea fi citit. Arăta mult mai bine în Google Docs. 

 

Unul dintre site-uri arăta de parcă designerul a luat toate luminile din Las Vegas și le-a aruncat acolo. Apoi a pus un spiriduș să vomite pe el în curcubeu. 

 

DAR nu dau vina pe designer de fiecare dată. De multe ori e vina clientului că el cere asta. 

 

La fel cum e și în cazul lui Constantin. Asta vrea clientul. 

 

Tu-ți faci treaba și-l avertizezi că ce vrea el nu-i cea mai bună opțiune. Dacă el insistă, rămâne să alegi mai departe dacă vei continua colaborarea sau o închei acolo.  

 

Ben Settle spune o chestie faină în Email Player Rules:  

 

It’s not the car, it’s the driver. It’s not the horse, it’s the rider. It’s not how fancy of a website you have, it’s how smart your marketer is. 

 

Degeaba arată fancy site-ul tău dacă face Internet Explorer să pară șofer de Formula 1. 

 

Degeaba arată fancy site-ul tău dacă e foarte greu de navigat și îmi ia 10 minute să aflu o chestie care ar trebui să fie evidentă din start. 

 

Degeaba ai animații și artificii pe website dacă nu vrei să adaugi testimoniale că ”strică designul și oricum nu au rost”. 

 

Uneori mă gândesc că, la câte povești de genul am adunat în 3 ani, aș putea scrie o ficțiune realistă tip comedie despre viața unui freelancer 🤔 

 

Dacă ai nevoie de ajutor pe partea de copy ca să rezolvi anumite probleme de pe proiectul tău, mă găsești aici: 

 

https://361va7hc15p.typeform.com/consultanta  

 

Elena Petriuc 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *