Ieri am citit un email, care la final m-a făcut să-l aplaud mental pe cel care a venit cu ideea.
Era un email dintr-o campanie de promovare. Și pe 1 ianuarie trebuia să se încheie, doar că tehnicienii din echipă nu au văzut mesajul să modifice prețurile.
(și pe bună dreptate, majoritatea are liber în prima zi din an sau începe munca mai târziu)
Așa că au făcut un mesaj, prin care au explicat de ce reducerea nu a fost scoasă de pe site – ceea ce a fost o decizie bună. În timp și-ar fi pierdut din credibilitate dacă oamenii ar fi intrat pe site și ar fi văzut că nu s-a respectat deadline-ul.
Și au precizat că, până când intră un tehnician să modifice, încă mai e valabilă oferta.
Practic, au transmis comunității să profite de greșeala lor până când se remediază.
Ăsta e un exemplu pe care îl poți încerca dacă te afli în situația asta, dar același principiu îl poți aplica în mai multe cazuri:
1. Dacă platforma de curs nu funcționează într-o zi, poți să-l vinzi cu o reducere, menționând că va trebui să aștepte câteva ore să primească acces.
2. Sau, dacă vinzi un material care mai trebuie editat, îl poți vinde în stare brută la un preț mai mic, cu mențiunea că versiunea finală va fi gata peste X săptămâni.
Ce aș fi făcut în plus la acel email, în care a anunțat greșeala tehnicienilor, e să fi găsit o metodă să recompensez persoanele ce au cumpărat până în deadline-ul inițial.
Sau să fi scos niște bonusuri din ofertă.
E o practică bună să răsplătești clienții care cumpără la timp, așa cum e bine să răsplătești și clienții fideli.
Dacă ai nevoie de ajutor sub formă de consultanță pe partea de copy sau sugestii de îmbunătățit o pagină de vânzare, mă găsești aici:
https://361va7hc15p.typeform.com/consultanta
Elena Petriuc