Cum să nu te împiedici de secțiuni simple din texte

Ieri am fost cu fratele meu și Constantin într-un hike de 7 ore. 1,100 de metri de urcat (dintre care și 519 scări), 1,300 de metri de coborât.  

 

Partea de urcat a avut porțiuni abrupte, în care picioarele te înjurau puțin la fiecare urcuș. 

 

La partea de coborâre era bine dacă nu te uitai prea mult în jos :)) Plus o porțiune mai abruptă, unde am coborât ținându-ne de lanțuri. 

 

Per total foarte fain traseul, combinat și cu porțiuni plate ca să-ți tragi sufletul.  

 

Și culmea, fix pe o porțiune plată, piciorul meu stâng a zis că-și dă demisia și nu a mai vrut să continue. Așa că a decis să calce strâmb și să facă cunoștință cu pământul 😅 

 

Nimic grav, doar câteva zgârieturi la genunchi. 

 

Dar ce mi se pare amuzant e că nu m-am accidentat pe porțiunile cele mai complicate, unde, dacă nu erai puțin atent, călcai aiurea și puteai să te duci la vale. 

 

Nooo, am căzut pe porțiunile plate, în care nu prea ai în ce să te împiedici. 

 

Dar asta e și ideea. Fiind o porțiune plată, nici nu eram foarte atentă pe unde calc, mă uitam la peisaj. Nu am dat atât de multă importanță terenului pe care mergeam. 

 

Cam așa e și la texte. 

 

De multe ori tratezi porțiunile complicate cu cea mai mare grijă. Să sune natural, să prezinte idei faine, să treacă logic de la o idee la alta, să le îmbine frumos. 

 

Dar porțiunile ușoare nu primesc la fel de multă atenție. Și așa pot apărea greșeli evidente pentru că… e o secțiunea prea simplă. 

 

De exemplu, la 2 pagini de vânzare la care am lucrat primăvara asta, lead-ul, argumentele, prezentarea produsului erau faine, lucrasem propoziție cu propoziție să se lege frumos între ele (chiar cred că sunt cele mai bune pagini de vânzare scrise de mine so far).  

 

Dar la partea de garanție o dădusem în bară, pentru că nu i-am acordat cine știe ce atenție. Era o secțiune simplă, așa că am trecut rapid peste ea. 

 

După ce am citit paginile, secțiunile alea le trăgeau în jos pe restul. Suna ceva off și le-am refăcut pe ultima sută de metri. 

 

Chiar dacă unele secțiuni din texte par prea simple sau basic, e ușor să calci strâmb dacă le faci superficial. Poate e ceva simplu, dar dacă restul textului e construit fain, o secțiune slab scrisă iese în evidență ușor.  

 

Dacă ai nevoie de ajutor pe partea de copy ca să rezolvi anumite probleme de pe proiectul tău, mă găsești aici: 

 

https://361va7hc15p.typeform.com/consultanta  

 

Elena Petriuc 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *