Emailul ăsta are protecție antiurs și anticoncluzii pripite

”Okay, v-am ferit de urși pe munte. Accept plata și pe Revolut pentru că v-am adus întregi acasă,” le zic lui Constantin și fratelui meu după ce coborâm de pe munte. 

 

Înainte să plecăm pe traseu, mi-am scos brelocurile de la chei și le-am legat de ghiozdan, ca să facă zgomot când merg. Asta ajută să ții ursul departe când mergi pe munte (truc învățat de la un ghid montan) 

 

”Dar n-ai cum să dovedești că am fi dat de urși dacă nu aveai brelocurile,” spune Constantin. 

 

”Ai văzut vreun urs pe cărare? Nu, deci mi-am făcut treaba. Nu puteți dovedi că n-am fi dat de urși dacă nu aveam brelocurile.” 

 

”Asta e ca Odin, care a promis că ne scapă de giganți de gheață. Ai văzut vreun gigant de gheață azi? Nu, deci și-a făcut treaba,” spune fratele meu. 

 

Asta e exact ca rezultatele generate de copy dintr-un funnel. 

 

Primul e un email care introduce ceva nou + vânzare directă. Super scurt și la obiect. Clickrate uriaș, peste medie. Mamă, înseamnă că asta vor oamenii, că doar n-ar avea așa multe clicks dacă nu și-ar dori asta. 

 

Al doilea e pe storytelling și are click-uri mai puține. Înseamnă că oamenii nu vor povești, că altfel ar avea clicks la fel ca primul. 

 

Al treilea la fel. Al patrulea la fel. 

 

Al cincilea e cu deadline și scarcity – clickrate-ul explodează iar. Înseamnă că fix asta vor oamenii în inbox, că altfel nu se explică numărul așa mare 🤔 

 

Oare chiar așa e? Nu poți dovedi că nu-i adevărat, cifrele asta arată. 

 

Așa cum nici fratele meu sau Constantin nu pot dovedi că brelocurile mele nu i-au salvat de urși. Cel puțin pe moment. 

 

Dar se poate vedea long-term. 

 

Dacă mergi în fiecare zi prin pădure fără să faci cine știe ce zgomote și fără nicio măsură de precauție, s-ar putea să dai de un urs. 

 

Dacă trimiți doar emailuri cu scarcity și direct vânzare, s-ar putea să te trezești cu mai multe unsubscribes și spam complaints.  

 

De aia nu-i de ajuns să analizezi doar un singur email ca să ajungi la niște concluzii.  

 

De aia nu-i de ajuns să analizezi doar un funnel. 

 

Ci în timp e bine să observi cum reacționează publicul tău la mai multe emails și funnels. 

 

Vei observa că emailurile de content, de orice timp (story, educațional, POV personal etc), poate își au rostul în relația cu audiența. 

 

Sau că sunt niște tipare care se repetă în fiecare funnel, cum ar fi că primul și ultimul email, de obicei, au cele mai bune cifre. 

 

Dacă oprești analiza la un singur text care a mers bine atunci… e posibil să ignori vederea de ansamblu, care-i mai importantă. 

 

Dacă ai nevoie de ajutor pe partea de copy ca să rezolvi anumite probleme de pe proiectul tău, mă găsești aici: 

 

https://361va7hc15p.typeform.com/consultanta  

 

Elena Petriuc 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *